Одсек хармонике

Музичка школа „Др.Милоје Милојевић“ и сам појам хармонике органски су и нераскидиво везани. Не само што се ради о убедљиво најуспешнијем активу наше школе, већ је и сам настанак инструменталног одсека средње музичке школе у Крагујевцу започео на иницајативу тадашњег директора и великог ентузијасте и заљубљеника у хармонику, Слободана Лазаревића. Далеке 1968.године, његов тада најбољи ученик, Радомир Томић, постаће први дипломац средње школе одсека за хармонику.

Радомир Томић веома успешно наставља школовање на академији „Гњесиних“ у Москви, најпрестижнијој установи академске хармонике у свету, да би после провратка у своју родну школу 1979. године, направио изузетну педагошку каријеру са многобројним  ученицима који су годинама освајали награде на најпрестижнијим светским и домаћим такмичењима за хармонику. Листа вишегодишњих успеха је невероватна а неоспорна је и чињеница да је у време бивше Југославије “мали“ Крагујевац био епицентар хармонике и светионк многим акордеонистима из бивших република, који су своје знање стицали у нашој школи. Листа успешних и заслужних ученика и професора је енормна па је нема смисла излагати али није претеривање рећи да је већина професора, који нешто значе у педагогији хармонике на овим просторима, везана за нашу школу.

Данас наша школа наставља успешан рад и труди се да одржи утицај и  значај који је имала деценијама. Уз старије професоре младе ће снаге сигурно наставити да носе штафету акордеонизма и одрже висок ниво нашег одсека. Импозантан резултат многогодишњег успешног рада и велика обавеза за будућност су сто шездесет ученика и четрнаест професора,  колико тренутно броји Одсек хармонике, као и њихови изузетни успеси на  републичким, међународним и светским такмичењима.

 

Шеф стручног већа за наставни предмет хармоника

Владимир Мандић

Професори:

 1. Бојан Шпица
 2. Весна Ђурђевић
 3. Владимир Мандић
 4. Душан Вучковић
 5. Иван Караџић
 6. Игор Петровић
 7. Јелена Мирић
 8. Катја Пуповац
 9. Милена Марковић
 10. Милош Катанић
 11. Миљан Белоица
 12. Петар Мирков
 13. Сања Благојевић
 14. Снежана Властић
 15. Соња Нешић
 16. Тања Саватић