Одсек за дизајн звука

У жељи за праћењем светских трендова и потреба савременог ученика, Музичка школа "др Милоје Милојевић" је 2016. године отворила нови образовни средњошколски смер за дизајн звука, у трајању од  4 године. 

Овај смер је интересантан ученицима које занима музичка продукција и студијско снимање музике. Послови музичког продуцента и дизајнера звука везују се за широки спектар практичних делатности, од послова у музичком студију, дизајна сценског звука у позоришту, озвучавања концерата, снимања и обраде звука на радију и телевизији до многобројних послова везаних за снимање, дизајн звука и креирање музике за филм и видео игре.

Ученици кроз теоријску и практичну наставу уче о технологији звучно-музичких процеса, МИДИ композицији, акустици, аудиотехници, снимању, обради и миксу музике и дизајну звука за драмске и аудиовизуелне уметности.

Већ у првој школској години освојена је друга награда на Републичком такмичењу средњошколских тонских снимака. Ученици активно учествују у снимању и озвучавању свих концерата и такмичења које школа организује.

Студије у овој области је могуће наставити на Факултету драмиских уметности у Београду, Академији уметности у Новом Саду и Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Дизајн звука предаје Данило Црногорац.