Милован Татјана

Соло певање

Рођена 1976. године у Братску (Иркутска област, Русија)

Email: tatjanamilovankg@gmail.com

Образовање:

Академија „Музике и театра“, Краснојарск (Русија), соло певање и оперско певање, класа проф. Ј. Семикове.

Каријера:

Од 2003. године запослена као наставник соло певања у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“
Била је ангажована као солиста у „ Државном Театру опере
и балета” у Краснојарску,

Значајна постигнућа:

У Театру Опере и Балета за 3 године рада остварује 14 улога у операма међу којима су “Царска невеста” Римског-Корсаковог, “Евгеније Оњегин” и “Иоланта” Чајковског,”Обручење у манастиру” Прокофјева,”Севиљски берберин” Росиниа,”Мадам Батерфлај “ Пучинија,ораторијум” Жана д’Арк на ватри” Онегера,као и велики број музичких представа за децу.Била је члан ансамбла солиста “Тебе појем”,који је лауреат многих међунардних такмичења.Гостовала је као у Русији,тако и у иностранству,сарађивала је са оркестром народних инструмената под вођством Бардина,камерним градским оркестром под вођством Бењумова и симфонијским оркестром Шпилера.

2001  године учествује на мастер класу Федоре Барбјери.

2002 године учествује  на фестивалу Бетовенове музике у организацији Бах Академије из Штутгарта под руководством Хелмута Рилинга,где са ансамблом изводи” Мису Солемнис” и оперу “Фиделио”,тамо такође учествује на мастер класу Кристиана Липтмана.

Сарађивала је са хором и оркестром ФИЛУМА под вођством пр.Каталин Тасић,пр.Александра Вујича.Радила је као вокални педагог и певала је у АКХ ”Лицеум” под руководством пр.Милоја Николића,са којим 2009 г. наступала у премјерном извођењу “Реквиума” Дјуpуфлеа,као солиста.

2008 г.учествује у опери Бинички “На Уранку” у улози Анђе.

Тренутно је вокални педагог и члан хора Саборне цркве у Крагујевцу.

Њени ученици су добитњици многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима,а најуспешњији од њих су студенти музичких академија.