Булатовић Бојан

Соло певање

Рођен 9. августа 1984. године у Врању

email: bojanbulatovic@gmail.com

Образовање:

Основна и средња музичка школа „Коста Манојловић“, клавирски одсек (класа проф. Тање Јаблановић) и Одсек за соло певање (класа проф. мр Марине Трајковић Биџовски) у Земуну
Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, одсек за соло певање, класа проф. мр Марине Трајковић Биџовски

 

Каријера:

Од 2010. године запослен као професор соло певања у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“
Од 2007. до 2010. ангажован као учитељ клавира у Музичкој школи “др Милоје Милојевић“

 

Значајна постигнућа:

Освојио је многе награде међу којима се издвајају:

I награда на такмичењу “Војислав Вучковић” (2002)
I
награда на Републичком такмичењу (2002)
I награда на такмичењу “ Лазар Јовановић (2003)

Наступао је на концертима организованим у Крагујевцу и другим градовима широм Србије. Као солиста хорова: Лицеум, Кантантес, Црквеног певачког друштва „Острог“ и Арс вокалис, наступао је у европским и јужноамеричким градовима.
Добитник је стипендије из фондације „
Davis Peace Project“ из Њу Јорка за мајсторски курс у Шарошпотоку (Мађарска), као један од двоје стипендиста из Србије.
Сарађивао је са диригнетима као што су Владимир Крањчевић (Загреб, Хрватска), Милоје Николић, Александар Спасић, Немања Митрашевић, Миодраг Јаноски, Марко Нешић, Каталин Тасић, Премил Петровић, Светлана Крстић, Катарина Станковић, Владимир Милић, Предраг Госта (Атланта, САД), Петрус фон Херберштајн (Беч, Аустрија), Наталија Мићић, Бојан Суђић.

Похађао је и успешно завршио следеће семинаре: „New Trinity Baroque“ – маестро Предраг Госта (чембало и соло певање 2002.), „Зимска музичка радионица“ – примадона Радмила Бакочевић (2004), „Маестрова рука“ – маестро Младен Јагушт (2010), мастерклас контраалта Маријане Мијановић  (2011.,2012., 2013., 2014.) , као и мастерклас оперског сарадника Ђорђа Нешића из Њујорка (2015).

Јуна 2013. дебитује у Персловој опери „Дидо и Енеј“ (Чаробница) у Народном позоришту у Београду, а исте године дебитује у Бечу у Хендловој опери „Ксеркс“ (Арсамене) у VHS Pollycolege театру.

У марту 2015. године дебитује као Сесто у Моцартовој опери „Титово милосрђе“ под диригентском палицом Наталије Мићић.

Октобра 2015. дебитује  у Хендловој опери „Орландо“ у насловној улози са Маестром Предрагом Гостом у Опери и театру „Мадленијанум“, Земун.

Током маја и јуна 2017. снимио  је трајне записе Хендлове опере „Орландо“ под вођством маестра Госте и светски познатог контраалта Маријане Мијановић, као и 7 кантата Дитриха Буксетехудеа – „Мембра Јесу ностри“.