Белоица Зорица

Соло певање

Рођена 28.03.1987. године у Новом Саду

Email: zorica.caric@gmail.com

Образовање :

Музичка школа ,,Исидор Бајић’’ у Новом Саду ; гимназија ,,Светозар Марковић’’ у Новом Саду ; факултет музичких уметности у Фрајбургу ( Немачка ) ; основне студије на ФИЛУМ- у у Крагујевцу (класа мр. Марине Трајковић-Биџовски) и мастер студије на ФМУ у Београду (класа мр. Анете Илић).

Каријера :

Од 2015. године запослена је као професор соло певања и камерне музике у музичкој школи ,,др Милоје Милојевић’’ ‘у Крагујевцу.

Значајна постигнућа :

Добитница је стипендије Фонда за унапређење вокалне уметности младих ,,Меланија Бугариновић и ћерка Мирјана Калиновић Калин’’.

Од награда у току студија издваја прве награде на међународном такмичењу ,,Петар Коњовић’’ у Београду 2014. године и  ,,Српска соло песма’’ у Младеновцу исте године.

Наступала је на многим концертима широм Србије од којих се издвајају : концерт у Синагоги са симфонијским оркестром Академије уметности у Новом Саду, наступ у галерији Српске академије наука и уметности ( САНУ ), концет на Коларцу са оркестром ,,Душан Сковран’’, концерт у пратњи Нишког симфонијског оркестра у Нишу, као и концерте у пратњи крагујевачког оркестра ,,Шлезингер’’.

Усавршавала се на мајсторским курсевима мр.Радмиле Бакочевић, Ксеније Лукић, Рене Јакобса ( Немачка ).