Посета ученика Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу

Ученици прве године  Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ су у понедељак 6. 6. 2016. год. заједно са наставницима − Даницом Савић, наставницом српског језика и књижевности, Предрагом Обровићем, наставником веронауке, Драганом Ставретовић, наставницом физике и Мирјаном Крстић, наставницом енглеског језика били у посети Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу.

Након топлих речи добродошлице које су радници библиотеке упутили ученицима и наставницима наше школе, ученици су се упознали са кратком историјом библиотеке, њеним просторијама, фондовима којима библиотека располаже, као и врстама услуга које им нуди. Указано им је и на  могућност коришћења читаонице Народне библиотеке „Вук Караџић“, као и на правила која подразумева њено коришћење. Ученици су упознати и са „COBISS“ системом. Веома детаљно су сазнали које могућности им нуди „COBISS“  претрага, као и на који начин могу сами да претражују литературу. У Америчком кутку ученици су упознати са одржавањем бројних културних дешавања у њиховим просторијама, као и са могућношћу читања литературе на енглеском језику, чиме би, између осталог, унапредили читалачке и говорне компетенције стечене на часовима енглеског језика. Ученици су имали једиствену прлику да погледају и прелистају једну копију издања Мирослављевог јеванђеља, приликом чега су се заједно са наставницима присећали знања стеченог из веронауке, историје и историје српског језика. На крају посете сви ученици су се бесплатно учланили у библиотеку.

Професори наше школе и радници Народне библиотеке „Вук Караџић“ су ученицима указали на значај читања, неговања традиције и културе, као и на потребу богаћења сопствене духовности кроз литературу, а све у циљу развијања њихове љубави према  уметности и писмености.

 Даница Савић