Концерт гудачког квартета „Епок“

У организацији Амбасаде Републике Чешке у Београду, Удружења „Чеси Шумадије“  у Крагујевцу, Музичке школе „др Милоје Милојевић“, Вишеградског фонда и Арт-линка,  у петак, 13. маја 2016. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, са почетком у 20 часова биће одржан концерт чешког гудачког квартета „Епок“.

Прашки гудачки квартет „Епок“ основан је почетком 1999. године и чине га четворица врхунских солиста и камерних музичара са богатим сценским искуством и музичким интересовањем које превазилази оквире класичне музике и залази у поље џеза, рока и фанка. Иако композиције из класичног гудачког репертоара остају део њихових програма, веома истанчан приступ неконвенционалним аранжманима доноси им нове могућности у коришћењу гудачких инструмената и, у исто време, омогућава им да прошире репертоар који је јединствен на чешкој и међународној сцени.

Чланови квартета „Епок“ су лауреати неколико међународних такмичења, а квартет је наступао широм света, у Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Француској, Италији, Енглеској, Израелу, Јапану, Грчкој, Холандији, Пољској, Босни и Херцеговини итд.

Квартет „Епок“ редовно наступа са Симфонијским оркестром Чешког радиа, сарађује са чешком националном телевизијом и гостује на престижном музичким фестивалима.

Године 2000. чланови квартета су водили мастер клас из области џез интерпретације на Музичкој академији у Јерусалиму. У области џез музике, квартет „Епок“ је сарађивао са  уметницима као што су Џорџ Мраз, Бени Бејли, Јошико Кошини и др.

Квартет чине:

  •             Давид Покорни, виолина
  •             Владимир Клански, виолина
  •             Владимир Кроупа, виола
  •             Вит Петрашек, виолончело

Гост је Кристијан Барош, кларинет.

На програму ће бити дела Чајковског, Метенија, Пјацоле, Хенрикса, Гилеспија и Кучера.

Улаз је слободан.

Назад на листу