Велики успех Новогодишњег донаторског коцерта

Традиционални новогодишњи концерт одржан је у сали Прве крагујевачке гимназије. Музичка школа др Милоје Милојевић била је организатор манифестације која је била и донаторска, у смислу да ће новац зарађен од купљених улазница бити употребљен за унапређење наставе и осавремењавање простора у коме школа ради.

Осетило се још пред почетак концерта, а више од двадесет година се они одржавају у Крагујевцу, са колико је љубави припреман и колику су жељу имали извођачи да наступе на новогодишњем концерту.

У Музичкој школи у којој су сви ученици музички надарени није једноставно направити селекцију и издвојити најбоље гласове, који ће певати у школском хору. На овом концерту, сегмент хорског певања био је изузетно успешан.

Духовна музика такође спада у домен интересовања и изучава се у Музичкој школи са свим упливима етно и других ритмова. Фрула је од скора у настави такође добила свој легитимитет.

Мало је времена предвиђеног за наступ, да се сви музички уметници представе и мали је простор у сали да прими све заинтересоване да овом концерту присутвују.

Ове године традиционални новогодишњи концерт, био је и донаторски, па ће средства обезбеђена од продаје улазница, бити употребљена за унапређење наставе и осавремењавање простора школе, која се сваким даном све више шири, а на оваквим концертима управо потврђује значај и оправданост таквих тенденција.

Извештава новинарка РТК Маја Станковић.

(Извор: Радио телевизија Крагујевац)

 

Репортажу са концерта можете погледати овде.

Галерију слика са концерта можете погледати овде.

Назад на листу